Wie ben ik?

 

Al sinds 2013 houd ik me professioneel bezig met het vak orthomoleculair therapeut voor honden. Een vak geboren vanuit de wens om de gezondheid van honden, door middel van optimale voeding, eventueel aangevuld met suppletie, te ondersteunen. Wetenschappelijk onderbouwd, aangevuld met jarenlange praktijkervaring en een goed ontwikkeld 'gevoel'.

Vanuit deze opgebouwde kennis en ervaring is tevens de Professionele jaaropleiding Orthomoleculair therapeut voor honden ontstaan. Sinds 2019 hebben reeds vele dier-professionals mijn opleiding gevolgd en is hierdoor ons vakgebied enorm gegroeid.

Met veel plezier help ik eigenaren in hun zoektocht naar de meest optimale voeding (en suppletie), passend bij hún hond én het baasje. Voeding is maatwerk, geen 'one-size-fits-all. Dit geldt ook voor de inzet van supplementen. Het vergt kennis, praktijkervaring en 'fingerspitzen-gefühl'. 
Het combineren van reguliere wetenschap, biochemie, brede en actuele kennis van hondenvoeding en supplementen is hierbij van het grootste belang om tot het beste resultaat te komen.

Ik bekijk een casus vanuit een holistische, epigenetische visie; niet enkel aanleg en genetica spelen een rol bij gezondheid of ziekte, ook de eigenaar, de omgeving, activiteit, stress zijn factoren die van belang zijn om mee te nemen in het uiteindelijke advies op maat.

Wilt u meer weten, of een afspraak maken voor een consult, neem dan contact op via info@into-the-wild.nl

 

.