Wie ben ik?

 

Als orthomoleculair therapeut voor honden en herborist zie ik dagelijks veel gezondheidsproblemen waarbij voeding een grote rol kan spelen.

Opgegroeid binnen een plantenkwekers-familie werd mijn interesse voor de (genees)kracht van kruiden en hun rol als voedingsmiddel al vroeg gewekt. Later heb ik meerdere Kruidenopleidingen gevolgd, theoriegedeelte (waaronder medische basiskennis) Veterinaire Natuurgeneeskunde en ben onlangs cum laude afgestudeerd als Orthomoleculair Geneeskundig Therapeut. Deze disciplines zorgen ervoor dat mijn kennis van voedingsstoffen, van diens werking in het lichaam en van de inhoudsstoffen van kruiden gecombineerd worden en resulteren in een uitgebreid en uitgebalanceerd voedingsadvies op maat.

Een voedingsplan dat zoekt naar de oorzaak van de problemen en niet alleen de symptomen bestrijdt. Of een plan dat preventief wordt ingezet met als doel het zo lang mogelijk behouden van een optimale gezondheid. Ook kan een aangepaste voeding enorme verlichting en ondersteuning geven bij chronische aandoeningen en zeker ook bij gedragsproblemen!

Wat de achtergrond ook is, we werken samen naar een plan dat uitvoerbaar is, bij u past en dat betaalbaar is.

Ik werk met orthomoleculaire voeding, kruiden en eventueel suppletie. Dit houdt in: een gezonde, gevarieerde voeding die er op is gericht om zoveel mogelijk cellen van het lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen, in goed opneembare vorm en in zo goed mogelijk te verteren en te absorberen hoedanigheid. Dit kan voor het individu vervolgens aangevuld worden met juist gedoseerde en goed opneembare voedingssupplementen, wanneer dit in dát geval noodzakelijk blijkt. Supplementen zijn dus altijd een aanvulling (alleen indien nodig), voeding is de basis!

Het gebruik van kruiden sluit hierbij naadloos aan; immers is het zo dat juist onze wilde planten nog zoveel meer nutriënten bevatten en gelden als de échte superfoods!

Wilt u meer weten, of een afspraak maken, neem dan contact op via info@into-the-wild.nl

 

.