Voorjaarskruiden determineren en verwerken
DATUM EVENEMENT: 18 mrt 2024

Voorjaarsdeal!

Omdat ik vind dat de kennis omtrent het gebruik van wilde kruiden voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn, bied ik de volgende online cursus (ZOOM) bijna voor niets aan!

Wat leer je:
- voorjaarskruiden herkennen aan de hand van foto's en kenmerken
- medicinaal gebruik: indicatiegebieden
- culinair gebruik voor mens en hond
- verwerking: welk deel van de plant (of hele plant) gebruik je
- medicinale toepassingen leren:

  • tinctuur
  • glyceriet
  • oliemaceraat
  • zalf
     

Wanneer:
18 maart 2024 van 19 uur tot 20.30 uur online via Zoom

Wat als ik dan niet kan?
Geen probleem! De meeting wordt opgenomen zodat je het achteraf kunt terugkijken en het lesmateriaal krijg je per mail toegestuurd. Je kunt dus gewoon meedoen!

Prijs:
€ 29,95, dit is dus inclusief al het lesmateriaal + toegang tot de opname! (tot 2 maanden nadien te bekijken)

Meedoen?
Stuur een mailtje naar info@into-the-wild.nl of neem contact op via het contactformulier op de site. That's it!

Webinar reeks Hondenvoeding VOL
DATUM EVENEMENT: 10 mrt 2023
WILDEBEEST & INTO THE WILD
WEBINAR REEKS HONDENVOEDING
De data en indeling van ons opleidingsprogramma eerste half jaar 2023 is bekend!
Als eerste starten we in maart met de eerste webinar-reeks: Basiscursus hondenvoeding.
Bij zowel onze studenten, dierprofessionals als hondenbaasjes merken we dat er toch nog misverstanden bestaan over veel aspecten van hondenvoeding.
Productiemethoden, samenstellingen, etiketten lezen, maar ook het marktaanbod; het is vaak onduidelijk en onbekend voor zowel professional als eigenaar.
Deze webinar reeks vindt plaats op 5 vrijdagen van 13 tot 17 uur.
Het programma ziet er als volgt uit:
Dag 1: 10 maart 2023
BROKVOEDING
- marktaanbod: brede uiteenzetting van merken
- productiemethoden: verschillende typen, temperaturen, gebruikte grondstoffen
- etikettering: ontleden van samenstellingen en percentages
- brokken vergelijken: zelf brokken beoordelen
Dag 2: 17 maart 2023
KVV/BARF (RAUW VLEES):
- verschillende kvv’s: aanvullend en compleet
- productiemethoden en etikettering: grondstoffen, bewaarmethoden, uitleg etikettering
- marktaanbod: brede uiteenzetting van merken
- feiten en fabels: bespreking van veel gehoorde uitspraken
- BARF: correcte verhoudingen en gebruikte grondstoffen
- kvv’s vergelijken: zelf kvv’s beoordelen
Dag 3: 24 maart 2023
GEKOOKTE VOEDING:
- marktaanbod: merken, mixen en grondstoffen
- productiemethoden en etikettering: ontleden van samenstelling en percentages,
- waarom gekookte voedingen in opkomst zijn: de brede inzetbaarheid van deze ‘nieuwe voedingen’
- kookvoedingen vergelijken: zelf gekookte voedingen beoordelen
DAG 4: 31 maart 2023
FUNCTIONELE TOPPINGS / FUNCTIONAL FOODS:
- wat zijn functionele toppings/functional foods: uitleg samenstellingen, inzetbaarheid
- marktaanbod: brede uiteenzetting aanbod
- gezondheidsvoordelen: welke algemene ondersteuning bieden deze voedingsstoffen
- zelf toppings en functional foods samenstellen: recepten, tips, grondstoffen, doseringen
DAG 5: vrijdag 21 april 2023
PRAKTIJK:
- oefendag: individuele begeleiding bij het in de praktijk brengen van de informatie uit de vorige lesdagen
- groepsdiscussie: interactief samen sparren over verschillende standpunten en visies over voeding
- vraag en antwoord: we sluiten deze webinarreeks af met een vragenronde
PRIJS: € 495 (incl. btw)
Inclusief powerpoints, chatverslagen + video-opnamen
Lesdag: vrijdag
Data: 10, 17, 24, 31 maart, 21 april
Lestijden: 13 – 17 uur (met 15 minuten pauze)
Online via ZOOM - interactief