WILDEBEEST & INTO THE WILD
WEBINAR REEKS HONDENVOEDING
De data en indeling van ons opleidingsprogramma eerste half jaar 2023 is bekend!
Als eerste starten we in maart met de eerste webinar-reeks: Basiscursus hondenvoeding.
Bij zowel onze studenten, dierprofessionals als hondenbaasjes merken we dat er toch nog misverstanden bestaan over veel aspecten van hondenvoeding.
Productiemethoden, samenstellingen, etiketten lezen, maar ook het marktaanbod; het is vaak onduidelijk en onbekend voor zowel professional als eigenaar.
Deze webinar reeks vindt plaats op 5 vrijdagen van 13 tot 17 uur.
Het programma ziet er als volgt uit:
Dag 1: 10 maart 2023
BROKVOEDING
- marktaanbod: brede uiteenzetting van merken
- productiemethoden: verschillende typen, temperaturen, gebruikte grondstoffen
- etikettering: ontleden van samenstellingen en percentages
- brokken vergelijken: zelf brokken beoordelen
Dag 2: 17 maart 2023
KVV/BARF (RAUW VLEES):
- verschillende kvv’s: aanvullend en compleet
- productiemethoden en etikettering: grondstoffen, bewaarmethoden, uitleg etikettering
- marktaanbod: brede uiteenzetting van merken
- feiten en fabels: bespreking van veel gehoorde uitspraken
- BARF: correcte verhoudingen en gebruikte grondstoffen
- kvv’s vergelijken: zelf kvv’s beoordelen
Dag 3: 24 maart 2023
GEKOOKTE VOEDING:
- marktaanbod: merken, mixen en grondstoffen
- productiemethoden en etikettering: ontleden van samenstelling en percentages,
- waarom gekookte voedingen in opkomst zijn: de brede inzetbaarheid van deze ‘nieuwe voedingen’
- kookvoedingen vergelijken: zelf gekookte voedingen beoordelen
DAG 4: 31 maart 2023
FUNCTIONELE TOPPINGS / FUNCTIONAL FOODS:
- wat zijn functionele toppings/functional foods: uitleg samenstellingen, inzetbaarheid
- marktaanbod: brede uiteenzetting aanbod
- gezondheidsvoordelen: welke algemene ondersteuning bieden deze voedingsstoffen
- zelf toppings en functional foods samenstellen: recepten, tips, grondstoffen, doseringen
DAG 5: vrijdag 21 april 2023
PRAKTIJK:
- oefendag: individuele begeleiding bij het in de praktijk brengen van de informatie uit de vorige lesdagen
- groepsdiscussie: interactief samen sparren over verschillende standpunten en visies over voeding
- vraag en antwoord: we sluiten deze webinarreeks af met een vragenronde
PRIJS: € 495 (incl. btw)
Inclusief powerpoints, chatverslagen + video-opnamen
Lesdag: vrijdag
Data: 10, 17, 24, 31 maart, 21 april
Lestijden: 13 – 17 uur (met 15 minuten pauze)
Online via ZOOM - interactief