Verkoeling voor varkens

Met dit warme weer is het belangrijk dat dieren verkoeling krijgen.

Dat kan door ze bv binnen te houden, op een frisse tegelvloer te laten liggen, een waaiertje erbij of natuurlijk met WATER! We zijn al gewend om onze honden en katten koel te houden, maar nog veel meer dieren zoeken verkoeling met dit weer.

Varkens kunnen over het algemeen slecht tegen hitte, daarom kunnen onze eigen kune kune varkens Bram en Boris hier gebruik maken van een modderpoel die we tevens helemaal vol (grond)water kunnen laten lopen. Dat hebben we uiteraard met deze hitte gedaan. Het gevolg: waterpret!

Vergeet met dit weer niet de konijntjes: staat hun hok met ren in de schaduw? Zo niet, creeër schaduw! Hetzelfde geldt voor kippen, hier lopen ze met open snavels rond en willen het liefst in hun koele binnenhok zitten. Zorg dat die ruimte er is. En last but not least: de hitte en droogte maken het zwaar voor de wilde diertjes: egeltjes, vogels, enz. Zet her en der ondiepe bakjes water in de tuin/erf, zodat ze ervan kunnen drinken. Geloof me, er wordt dankbaar en gretig gebruik van gemaakt!

Tot slot: veel plezier met het feel-good filmpje van onze Bram en Boris in hun golfslagbad ;-)