Blije Iggy, blije Marjolijn

Hieronder is het verhaal te lezen van Marjolijn en haar hond Iggy. Een succesverhaal, het maakt me erg blij, dit is waar ik het voor doe: blije gezonde hondjes, blije baasjes! Op de foto's is het verschil goed te zien: is de huid nog zwart op de eerste foto, met een fixe ontsteking in de oksel, op de tweede foto (5 weken later!) is de ontsteking weg en de huid weer rustig en licht gekleurd. Ook Iggy's jeuk is verdwenen.
Natuurlijk is het overzetten van brok naar rauw vlees niet altijd de oplossing, was het maar zo simpel! En helaas is het ook niet zo dat élke hond het beter doet op vlees dan op brok; voor sommige honden is het zelfs af te raden om over te gaan op rauw vlees!
Informeer dus altijd bij een voedingsdeskundige wat je het beste voor jóuw hond kunt doen!

"Al 4 jaar gaf ik mijn hond Iggy hetzelfde eten, brokken van een prima merk (dacht ik). Tot hij ineens donkere bijna zwarte vlekken in zijn liezen en oksels kreeg. Ik ben daarmee naar de dierenarts gegaan die zei dat het een overgevoeligheid was voor waarschijnlijk iets wat hij te eten kreeg. De dierenarts adviseerde over te stappen op brokken van een speciaal merk en een crème te gebruiken. Ik ben overgestapt op deze speciale brokken en de crème gaan smeren. Na 10 dagen moest ik stoppen met de crème, langer mocht niet en de zwarte plekken waren iets minder geworden.

Nog geen 2 weken later kwamen de zwarte plekken heftiger dan voorheen terug. Niet alleen diep zwart maar ook een droge gebubbelde huid, jeuk en krabben. Weer terug bij de dierenarts adviseerde hij mij een nog duurder speciaal dieet voer (weer brokken). Mijn hond zijn huid werd niet beter alleen erger met zelfs open wondjes.

Toen kwam ik Ingrid tegen (inmiddels beetje moedeloos en flink wat geld minder).

Ingrid zei meteen: aha dat is olifantshuid, een overgevoeligheid voor eten. Zij adviseerde mij over te stappen op vers vlees van de ene dag op de andere.....

Eerst dacht ik dat mijn hond ziek werd want hij dronk veel minder en poepte ook bijna niet....waarop Ingrid mij lachend adviseerde dat dit juist normaal was. Serieus na 2 weken werd zijn droge bubbelige huid weer gladder, hij had minder jeuk en na 4 weken was het zwart bijna helemaal weg.

Hij drinkt minder, poept heel regelmatig kleine harde niet stinkend!, zijn vacht is zachter, voller en ruikt niet meer, hij heeft geen jeuk en weer een roze huid. De dierenarts was zelfs onder de indruk en verbaasd dat hij er zo gezond uit ziet.

Ik heb zelfs het idee dat zijn gedrag rustiger en regelmatig is geworden maar ik wijs dat laatste toch liever toe aan mijn betere opvoeding!

Ingrid je hebt ons leven positief veranderd en mij heel veel geld bespaard, want vers vlees is zelfs goedkoper dan al dat speciale brokken voer.

groetjes Marjolijn"